Rahalaakso sulkeutuu

Rahalaakso-peli suljetaan 22.1.2024, minkä jälkeen sovellusta ei voi enää käyttää. Kiitos että pelasit peliä 😊.

Jos olet opettaja, voit lukea lisää täältä

Tervetuloa Rahalaaksoon

Rahalaakso on digitaalinen peli, jossa sinun tehtäväsi on ansaita rahaa ja pitää kaupunki vihreänä samanaikaisesti. Näin opit rahankäytön ja matematiikan arkitaitoja.

Rahalaakso on matematiikkapeli, jossa kerätään tavaroita, joita voi myydä kaupungin markkinapaikalla. Rahat voi käyttää parempiin kalaverkkoihin, oman hahmon parantamiseen tai kaupungin pitämiseen vihreämpänä ja kestävämpänä.

Google Play
App Store

Mikä Rahalaakso on

Rahalaakso on ilmainen oppimispeli ja -pelimaailma matematiikan aihealueelle. Peli on suunnattu koulun aloitukseen ja 6–9-vuotiaille lapsille.

Rahalaakso on interaktiivinen, värikäs pelimaailma, jossa lapset oppivat rahasta, taloudesta, matematiikasta ja kestävyydestä. Lapset oppivat myös sijoittamaan vastuullisempaan ja ympäristöystävällisempään yhteiskuntaan. Rahalaakso-peli tukee YK:n maailmanlaajuisia kestävän kehityksen tavoitteita.

Pelissä lapset ansaitsevat rahaa myymällä tavaroita, joita he saavat pelin aikana. Näitä voivat olla järvestä pyydetyt kalat tai kanatarhan munat. He voivat käyttää rahoja oman hahmonsa parantamiseen tai säästää yhdessä investoidakseen vihreämpään ja kestävämpään kaupunkiin.

Missä Rahalaaksoa voi pelata

Helppokäyttöistä Rahalaakso-peliä voi pelata useimmilla alustoilla, jopa suoraan useimmissa selaimissa. Peli toimii puhelimissa ja tableteissa, ja se on saatavana sovelluksena iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Rahalaakso tarjoaa lapsille turvallisen pelimaailman.

Peli noudattaa kaikkia GDPR- ja tietoturvasäännöksiä, eikä käyttäjien henkilötietoja tallenneta tai jaeta kolmansille osapuolille. Henkilökohtaiset kirjautumistiedot tallennetaan paikallisesti vain sille laitteelle, jolla lapsi pelaa Rahalaakso-peliä.

Rahalaakso-pelin kehittänyt Danske Bank kerää pelin käytöstä vain anonymisoitua tietoa parantaakseen jatkuvasti pelikokemusta ja pelin toteutusta.

Google Play
App Store

Rahalaakso-pelin käyttö opetuksessa

Rahalaakso on oppimispeli, jota on helppo hyödyntää opetuksessa. Peliä voi käyttää rajoitettuna opetussisältönä tai lisämateriaalina esimerkiksi matematiikassa.

Rahalaakso-pelin avulla lapset oppivat rahasta ja taloudesta, sillä he harjoittelevat pelissä matemaattisia taitojaan. Peli huomioi myös monet matematiikan opetussuunnitelman mukaiset tavoitteet, esimerkiksi numeroiden ja algebran osalta.

Peliä voi pelata yhdessä luokassa, pienryhmissä tai omatoimisesti, riippuen tarpeistasi ja opetusmenetelmistäsi. Opettajan oppaasta saat ideoita luokkatoteutukseen pelin oppimistavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Hae inspiraatiota Rahalaakso-pelin käyttöön opetuksessa

OPETTAJAN OPAS

Mitä lapset oppivat Rahalaaksoa pelaamalla

Rahalaakso käsittelee monia matematiikan opetussuunnitelman mukaisia oppimistavoitteita.

Pelin eri osissa lapset kohtaavat erilaisia asioita ja haasteita, jotka tukevat kulloisiakin oppimistavoitteita.

 • Yksinkertaisten luonnollisten lukujen käsitteleminen.

  1-, 2- ja 3-numeroisten lukujen käsitteleminen. Peli kehittyy matkan varrella, joten numeroiden suuruusluokka mukautuu lasten tasolle.

 • Yksinkertaisten laskutoimitusten suorittaminen.

  Yhteen- ja vähennyslaskujen suorittaminen, mm. tuulimyllypelissä. Markkinapaikalla lapset käyttävät kertolaskua saadakseen oikean ja parhaan hinnan tavaroistaan.

 • Yksinkertaisiin laskentasääntöihin ja yhteyksiin tutustuminen.

  Mehiläispelissä ja hedelmätarhassa lapset oppivat lisää kokoluokista ja arvosta. Täällä he voivat myös harjoitella numerosarjoja ja taulukoita.

 • Lapset saavat strategista tietoa yksinkertaisista laskelmista.

  Rahalaakso haastaa lapset tekemään järkeviä valintoja parhaan lopputuloksen saamiseksi. Esimerkiksi kalastuspelissä strategia on tarkoitus yhdistää lukuarvoon.

 • Yksinkertaisten matemaattisten ongelmien ratkaiseminen.

  Tuulivoimapuiston matemaattisten ongelmien kautta lapset pyrkivät tavoitteisiin laskelmien avulla. Markkinapaikalla heidän on arvioitava, millä hinnalla he haluavat myydä tuotteitaan.

 • Yksinkertaisten arjen tilanteiden tutkiminen matematiikan avulla.

  Pelin haasteet ja tehtävät ovat lähellä lasten todellisuutta ja ovat siten tunnistettavia. Esimerkiksi markkinapaikalla olevan tuotteen hinta voi vaihdella, joten peli haastaa lapset tekemään järkeviä matemaattisia ja taloudellisia päätöksiä.

 • Yksinkertaisten symbolisten merkintöjen käyttäminen.

  Kana- ja hedelmätarhalla lapsille esitetään erilaisia symboleja ja merkkejä. Näin he saavat käsityksen intervallien ja koordinaattien kaltaisista käsitteistä luonnollisella tavalla.

 • Yksinkertaisten asiasanojen ja käsitteiden esitteleminen.

  Rahalaakso-pelissä ei käytetä kovin paljon sanoja. Kuitenkin yhdessä peliin liittyvän oppimateriaalin kanssa lapset saavat tarkempaa tietoa matemaattisista termeistä ja käsitteistä.