Kirjaudu sisään
 • Miten kirjaudun sisään?

  Kun pelaat Rahalaakso-peliä ensi kertaa, luo käyttäjäprofiili, jossa on käyttäjätunnus ja salasana. Napsauta Uusi peli -painiketta. Käyttäjätunnuksen rekisteröintiin ei tarvita sähköpostiosoitetta. Säilytä tiedot hyvässä ja turvallisessa paikassa.

 • Voinko käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa seuraavalla pelikerralla?

  Voit kirjautua peliin helposti uudelleen samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Napsauta vain Jatka pelaamista -painiketta. Syötä tekstikenttiin sama käyttäjätunnus ja salasana kuin viimeksi.

 • Voinko pelata luomatta käyttäjätunnusta ja salasanaa?

  Ei, et voi pelata Rahalaaksoa luomatta käyttäjäprofiilia.

 • Entä jos unohdan käyttäjätunnukseni ja salasanani?

  Sinun on luotava uusi käyttäjäprofiili, jos unohdat käyttäjätunnuksesi tai salasanasi. Emme tallenna käyttäjätunnustasi ja salasanaasi, joten emme voi lähettää niitä sinulle.

 • Montako käyttäjäprofiilia voin luoda?

  Voit luoda niin monta profiilia kuin haluat. On kuitenkin hauskempaa jatkaa Rahalaakso-peliä samalla käyttäjäprofiililla. Peli kehittyy koko ajan, ja on hauskempaa päästä etenemään pelissä kuin aloittaa alusta.

 • Voinko pelata Rahalaaksoa yksin?

  Voit pelata Rahalaaksoa haluamallasi tavalla. Voit pelata omatoimisesti tai yhdessä muiden kanssa, valinta on sinun.

Oma hahmo
 • Miten luon hahmon pelissä?

  Luo oma hahmosi uuden pelin aluksi. Voit valita hahmolle kasvot, hiukset ja vaatteet. Kun olet luonut hahmon, voit aloittaa varsinaisen pelin.

 • Voinko muokata hahmoani?

  Voit muokata hahmoasi milloin tahansa pelin aikana. Napauta vain hahmoa vasemmassa kulmassa tai mene taloon, josta peli alkaa.

Rahalaakso-pelin tietoturva
 • Onko Rahalaakso-pelin pelaaminen turvallista?

  Rahalaakso tarjoaa lapsille turvallisen pelimaailman. Rahalaakso noudattaa kaikkia tietoturva- ja GDPR-säännöksiä. Peli ei kerää eikä tallenna henkilökohtaisia tietoja.

 • Näkeekö Rahalaakso henkilötietoni?

  Rahalaakson kehittänyt Danske Bank ei näe, kuka peliä pelaa. Danske Bankin ja Danske Bankin kehittäjät eivät kerää arkaluonteisia henkilötietoja tai tietoja, jotka voidaan yhdistää Rahalaakso-pelin käyttäjiin GDPR-säännösten mukaisesti.

  Käyttäjäprofiileja ja kirjautumistietoja ei myöskään liitetä sähköpostiosoitteeseen. Peli ei tallenna käyttäjien yhteystietoja. 

 • Muistaako Rahalaakso minut, jos pelaan samalla laitteella useita kertoja?

  Jos pelaat Rahalaaksoa samalla tietokoneella, puhelimella tai tabletilla, on mahdollista, että tietosi tallentuvat laitteelle. Tämä riippuu yksittäisen laitteen tai selaimen määrityksistä.

Rahalaakson pelaaminen
 • Miten pääsen alkuun?

  Pelattuasi kalastuspeliä voi liikkua kaupungilla ja kokeilla muita pelejä haluamassasi järjestyksessä.

 • Miten ansaitsen rahaa?

  Jotta voit ansaita rahaa Rahalaaksossa, sinun täytyy ensin hankkia tavaroita. Saat tavaroita pelaamalla minipelejä, esimerkiksi sadonkorjuupeliä, mehiläispeliä, hedelmäpeliä ja kalapeliä. Kun olet pelannut minipeliä, näet ansaitsemasi tavarat näytöllä.

  Voit halutessasi myydä ansaitsemasi tavarat markkinapaikalla. Näin voit ansaita rahaa.

 • Mistä voin nähdä rahani?

  Näytön vasemmasta yläkulmasta näet, miten paljon rahaa sinulla on. Voit käyttää niitä pelissä ostaaksesi tavaroita tai koristeita kaupunkiin.

 • Mistä näen ansaitsemani tavarat?

  Kunkin minipelin jälkeen näet näytöltä, mitkä tavarat olet saanut. Heti kun tavarat on siirretty kuorma-autolla markkinapaikalle, ne katoavat ruudulta.

 • Mitä kuorma-auto tarkoittaa?

  Aina kun olet ansainnut minipelissä tavaroita, esimerkiksi kalaa, hunajaa tai hedelmiä, kuorma-auton kuljettaja saapuu. Hän voi kuljettaa tavarasi markkinapaikalle, jossa voit myydä niitä. Tavaroiden kuljettaminen maksaa kuitenkin neljä kolikkoa. Napauta vain kuorma-auton kuljettajaa, niin hän vie tavarasi markkinapaikalle.

 • Miten myyn tavaroita markkinoilla?

  Heti kuorma-auton lähdettyä sinun tarvitsee siirtyä itsekin markkinapaikalle. Kuorma-auto ja tavarasi odottavat siellä. Torikauppias tekee erilaisia hintatarjouksia tavaroistasi. Voit nyt valita hinnan, joka sinusta vaikuttaa parhaalta. Heti kun hyväksyt tarjouksen, tavarat katoavat varastostasi ja ne myydään. Vastineeksi myynnistä saat kolikoita.

 • Missä ovat ne tavarat, joita en ole myynyt?

  Toistaiseksi myymättömät tavarat pysyvät repussasi. Repussa olevat tavarat ovat sinun. Voit palata myöhemmin ja saada uusia tarjouksia tavaroistasi.

 • Miksi ei tapahdu mitään, kun napautan tiettyä tavaraa?

  Joskus tietty tavara ei vastaa, kun napautat sitä ja yrität vetää sitä. Syynä voi olla, ettei sinulla ole tarpeeksi rahaa ostaa sitä. Tarkista siis kolikoiden lukumäärä vasemmasta yläkulmasta nähdäksesi, onko sinulla varaa kyseiseen tavaraan.

 • Miksi jotkin tavarat on lukittu?

  Kun aloitat uuden pelin, huomaat, että jotkin tavarat ovat vielä lukittuja. Ne avataan vasta, kun olet pelannut Rahalaaksoa monta kertaa. Mitä enemmän pelaat, sitä suurempi arvo tavaroilla voi olla. Voit poistaa tavaran lukituksen napauttamalla lukkoa.

 • Mitä savupiippu tarkoittaa?

  Savupiippu kertoo, miten Rahalaakson ympäristö voi. Savupiippu täyttyy saasteista aina, kun kuorma-auto ajaa pois tavaroiden kanssa. Kun savupiippu on täynnä, maahan alkaa kertyä roskia. Siksi sinun on kiirehdittävä poimimaan roskat maasta. Voit myös investoida sähkökäyttöisiin kuorma-autoihin, joilla voit vähentää savupiipun ja koko kaupungin saasteita.

 • Mitä minun pitäisi tehdä roskille?

  Pelin aikana kaupunkiin kertyy roskia, jotka saastuttavat ympäristöä. Kun näet roskia, kiirehdi poimimaan ne. Jos onnistut pitämään kaupungin roskattomana, vihreä hymiösi palkitaan kolikoilla.

 • Mistä saa sähköllä toimivan kuorma-auton?

  Kun sinulla on tarpeeksi kolikoita, voit päivittää kuorma-auton sähköautoksi. Se maksaa paljon, mutta kannattaa pitkällä aikavälillä - siksi, että pidät Rahalaakson vihreänä ja siksi, että saat enemmän rahaa kaupungin ollessa puhdas. Päivitä kuorma-autosi napauttamalla lukkoa.

 • Onko olemassa muita tapoja pitää Rahalaakso vihreänä?

  Sähköauton hankinnan lisäksi voit päivittää muitakin tuotantoyksiköitäsi saastuttamaan vähemmän. Tämä koskee sähkövoimalaitosta ja jätteenkäsittelylaitosta. Samoin kuin kuorma-auton kanssa tarvitset päivitykseen tarpeeksi kolikoita - tässäkin päivittäminen kuitenkin kannattaa pitkällä aikavälillä. Tee päivitys napauttamalla lukkoa.

 • Miten voin tehdä Rahalaaksosta viihtyisämmän esimerkiksi kalusteiden ja kasvien avulla?

  Voit käyttää osan ansaitsemistasi kolikoista Rahalaakson koristeluun viihtyisämmäksi. Rahalaaksossa on useita alueita, joihin voit istuttaa kukkia tai asettaa esimerkiksi lepotuoleja, aurinkovarjoja ja muita kalusteita. Napauta nurmikolla olevia kylttejä, niin voit ostaa koristeita kaupunkiisi.

 • Miksi minipeli päättyy?

  Jokaisella pelikerralla näet pelikellosta, paljonko peliaikaa on jäljellä. Kello pysähtyy ja peli päättyy noin 90 sekunnin kuluttua.

 • Mitä teen, jos peli yhtäkkiä jäätyy eikä enää reagoi?

  Jos peli jäätyy selaimessa, käynnistä peli uudelleen painamalla näppäinyhdistelmää CTRL + F5. Voit nyt kirjautua takaisin sisään ja jatkaa peliä siitä, mihin jäit.

Tekniikka ja ohjausjärjestelmät
 • Millä alustoilla voin pelata Rahalaaksoa?

  Voit pelata Rahalaaksoa niin selaimessa kuin puhelimien ja tablettien sovelluksella. Peli on saatavana iOs- ja Android-käyttöjärjestelmille. Rahalaakso soveltuu erityisen hyvin joko tabletilla tai tietokoneen selaimella pelaamiseen. Peliä voidaan silti pelata myös puhelimella, vaikka käyttökokemusta ei ole optimoitu tähän tarkoitukseen.

 • Mitkä käyttöjärjestelmät ja selaimet tukevat Rahalaakso-peliä?

  Rahalaakso toimii parhaiten IOS 13- ja Android 10 -käyttöjärjestelmässä sekä näitä uudemmissa versioissa. Yleensä peli toimii parhaiten uusissa käyttöjärjestelmissä. Selainversio tukee Safari-, Edge-, Chrome- ja FireFox-selaimia ja toimii parhaiten uusimmissa selainversioissa.

Tietoa Rahalaaksosta
 • Kuka on kehittänyt Rahalaakso-pelin?

  Danske Bank on kehittänyt Rahalaakson yhteispohjoismaisena projektina. Peli ja siihen liittyvä oppimismaailma on kehitetty yhteistyössä oppimispelien, pedagogiikan ja digitaalisen oppimisen asiantuntijoiden kanssa, ja ne on suunnattu erityisesti matematiikan oppiaineeseen.

  Itse pelissä ei ole viittauksia tai kytkentää - suoraan tai epäsuorasti - Danske Bankiin.

  Rahalaakso-pelin pelaaminen on ilmaista, eikä se vaadi yhteystietojen antamista tai Danske Bankin asiakkuutta. Siksi Rahalaakso-pelissä ei tehdä markkinointia eikä se sisällä Danske Bank -logoa tai -sisältöjä.

 • Ota yhteyttä

  Jos sinulla on kysyttävää Rahalaaksosta, voit aina ottaa yhteyttä osoitteeseen Pengebysupport@danskebank.dk.